Τηγανίτες με μέλι

Τηγανίτες με μέλι

ΥΛΙΚΑ

120 γραμμάρια αλεύρι

225 ml νερό

2 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αν θέλετε βάζετε σουσάμι και κανέλα

1 κ.σ. ψημένο σουσάμι 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμείξτε το αλεύρι, το νερό και το μέλι σχηματίζοντας μια ζύμη.
Ζεστάνετε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε περίπου ¼ του μείγματος.
Όταν η τηγανίτα σχηματισθεί και ψηθεί, γυρίστε τη ούτως ώστε να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλάβετε 2-3 φορές αν χρειαστεί μέχρι η τηγανίτα να ψηθεί ομοιόμορφα.

Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 και για τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Όταν όλες οι τηγανίτες είναι έτοιμες, τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
Αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας, περιχύστε με το υπόλοιπο μέλι και προαιρετικά με σουσάμι και κανέλα.

admin
info@melikon.gr
No Comments

Post A Comment