Από την αρχαιότητα το μέλι ήταν από τις βασικές γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούσαν για το μαγείρεμα . Ένα αγαπημένο σνάκ μικρών και μεγάλων για όλες τις ώρες είναι το παστέλι
Διαδικασία συνταγής
Σ’ ένα μικρό σκεύος προσθέστε το μέλι και τη φλούδα λεμονιού μέχρι να πάρουν βράση. Προσθέστε το σουσάμι και ανακατεύετε καλά εώς ότου αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το σουσάμι αναμειχθεί και το μείγμα πάρει μια ακόμη βράση, αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφαιρούμε και πετάμε την φλούδα του λεμονιού. Απλώστε μια λαδόκολλα σε μια κρύα επιφάνεια εργασίας και ρίξτε το μείγμα φροντίζοντας να γίνει μια στρώση 6 χιλιοστών . Όταν το παστέλι κρυώσει αρκετά , τοποθετήστε το στο ψυγείο μαζί με τη λαδόκολλα στη βάση του. Αφήστε το για τουλάχιστον 3 ώρες. Αφαιρέστε το παστέλι από το ψυγείο, κόφτε το σε κομμάτια . Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και το παστέλι είναι έτοιμο!
No Comments