Το μέλι γνωστό για τα συστατικά του και τα πολλά οφέλη που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό
ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Εκτός της γλυκαντικής χρήσης του στην κουζίνα, παραδοσιακά πολλοί από εμάς γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε σπιτικές συνταγές για να καταπολεμήσουμε απλά κρυολογήματα, τον βήχα στα πρώτα του στάδια είτε να μαλακώσουμε ελαφρούς πόνους στο στομάχι.
Μερικά από τα οφέλη που το μελί βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό είναι:
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Συμβάλει στην καλή υγειά του γαστρεντερικού και μειώνει τα έλκη.
Αντιμετωπίζει τον πονόλαιμο και τον βήχα στα πρωτιά στάδια του
Βοηθά να χαλαρώσουμε και να έχουμε ένα καλύτερο ύπνο
Στην σωστή λειτουργία της καρδιάς
Έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες
Μειώνει την χοληστερίνη
Βοηθά στην βελτίωση της διάθεσης
Στον Μεταβολισμό
Το κυκλοφορικό
Στην Αναιμία
Το Συκώτι
Το Δέρμα
Η καθημερνή του χρήση αποδεδειγμένα μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας καταναλώνοντας το πάντα με μέτρο όπως όλες τις τροφές για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.
Χρησιμοποιώντας το είτε ως γλυκαντικό για τον καφέ και το τσάι μας, στο πρωινό, το κλασικό βούτυρο με μελί, πάνω στις τηγανίτες για απογευματινό κολατσιό όπως και σε πολλές παραδοσιακές συνταγές, πέρα από τα θρεπτικά συστατικά και την υπεροχή γεύση του θα μας δώσει υγειά γερό ανοσοποιητικό σύστημα και υπέροχη επιδερμίδα!
No Comments