10 Jul Ποικιλίες μελιού – ιδιότητες
ΣΤΑΔΙΑ
ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΕΩΝ
ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΟΥ
ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ
ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ
ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΗΣ
ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟΥ
ΜΕΛΙ ΔΑΣΟΥΣ
Ας γνωρίσουμε τις πιο γνωστές ποικιλίες:
Ανάλογα με το φυτό προέλευσης, το μέλι έχει διαφορετική γεύση, χρώμα, άρωμα και αναλογία συστατικών.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΕΛΙΟΥ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Μέλι θυμαριού και ανθέων: καταπολεμά τις φλεγμονές και βοηθά στην καλή λειτουργία της πέψης.
Μέλι θυμαριού: καταπολεμά τις φλεγμονές και τον βήχα, έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων και παθήσεων του ανώτερου αναπνευστικού.
Μέλι ανθέων: βοηθά στην καλή λειτουργία της πέψης και στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, δίνει ενέργεια και αντοχή, ρυθμίζει την εντερική λειτουργία και ενισχύει τη λειτουργία του συκωτιού.
Μέλι καστανιάς: ενισχύει την πνευματική διαύγεια, βοηθά στην εγκυμοσύνη και στη φλεβική ανεπάρκεια και έχει αντιμικροβιακή δράση για το έντερο.
Μέλι ελάτης: έχει αντισηπτική δράση σε επίπεδο αναπνευστικού συστήματος, ενώ επίσης δρα κατά της κακοσμίας του στόματος και ως εντερογαστρικός ισορροποιητής.
Μέλι πεύκου: έχει αντισηπτική δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και δρα ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα.
Μέλι δάσους : Είναι τονωτικό, έχει αντισηπτικές ιδιότητες αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Βοηθά στη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας, λόγω του σιδήρου που περιέχει.
No Comments