Το ιδανικό είναι σε δροσερό, σκιερό και ξηρό περιβάλλον.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ
Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική ιδιότητα και απόδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού. Δεν επηρεάζει την ποιότητά και την θρεπτική και βιολογική του αξία. Αλλάζει μόνο το χρώμα και η υφή του, γίνεται ανοιχτόχρωμο. Το μέλι ανάλογα με την φυσική του προέλευση αλλά και την σύστασή του κρυσταλλώνει αργά ή γρήγορα. Τα μέλια από άνθη κρυσταλλώνουν πιο εύκολα σε σχέση με εκείνα των δέντρων (μελιττωμάτων) που είναι πιο σκούρα γενικά.
ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗς ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΣ
Η αναλογία φυσικών σακχάρων και υγρασίας που υπάρχει στο μέλι.
Η περιεκτικότητα σε γύρη.
Η θερμοκρασία διατήρησης του μελιού.
Για να κάνετε αποκρυστάλλωση τοποθετείτε σε χλιαρό νερό το βάζο με το μέλι – χωρίς όμως να ξεπερνά την θερμοκρασία των 35ο – 40ο βαθμών και ανακατεύεται με ξύλινη κουτάλα ως να ρευστοποιηθεί και πάλι
No Comments