ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ

ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗς ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΣ

ΜΕΛΙ

 Το ιδανικό είναι σε δροσερό, σκιερό και ξηρό περιβάλλον.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ

Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική ιδιότητα και απόδειξη του αγνού και ανεπεξέργαστου μελιού. Δεν επηρεάζει την ποιότητά και την θρεπτική και βιολογική του αξία. Αλλάζει μόνο το χρώμα και η υφή του, γίνεται ανοιχτόχρωμο. Το μέλι ανάλογα με την φυσική του προέλευση αλλά και την σύστασή του κρυσταλλώνει αργά ή γρήγορα. Τα μέλια από άνθη κρυσταλλώνουν πιο εύκολα σε σχέση με εκείνα των δέντρων (μελιττωμάτων) που είναι πιο σκούρα γενικά.

ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗς ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΣ
  • Η αναλογία φυσικών σακχάρων και υγρασίας που υπάρχει στο μέλι.
  • Η περιεκτικότητα σε γύρη.
  • Η θερμοκρασία διατήρησης του μελιού.

 

Για να κάνετε αποκρυστάλλωση τοποθετείτε σε χλιαρό νερό το βάζο με το μέλι – χωρίς όμως να ξεπερνά την θερμοκρασία των 35ο – 40ο βαθμών και ανακατεύεται με ξύλινη κουτάλα ως να ρευστοποιηθεί και πάλι

admin
info@melikon.gr
No Comments

Post A Comment